Lopper
Kattelopper (Ctenocephalides felis) er den mest hyppige form for lopper hos kæledyr, hvorimod hundelopper (Ctenocephalides canis) ses relativ sjældent. Lopperne er rødbrune og måler ca. 1,5 til 3 mm og er blodsugende insekter og deres foretrukne område på hunden er bagkroppen. De voksne lopper suger blod fra hunden, katten eller os mennesker – dog kan de ikke leve eller formere sig på os mennesker. Hunloppen kan lægge op til 5000 æg i sin levetid og æggene er at finde i hundens omgivelser, fx kurv, sofa, gulvtæpper etc., og her kan de ligge i dvale i mange måneder. Loppespyt kan være både lokalirriterende og allergifremkaldende, og vi oplever hunde med en decideret allergi overfor loppens spyt. Det betyder, at der faktisk kun skal et enkelt loppebid til at starte en reaktion med kløe og udvikling af hudbetændelse, og sådanne hunde bør have forebyggende loppebehandling året rundt.

Forebyggelse og behandling
Alle der har haft lopper indenfor husets fire vægge vil medgive, at det er utrolig irriterende og at de kan være svære komme af med. Derfor vælger flere og flere at forebygge loppeangreb enten med spot-on præparater, der dryppes på huden mellem hundens skulderblade, tyggetabletter eller halsbånd.

På klinikken har vi et stort udvalg af effektive produkter, og vi hjælper dig gerne med at finde den løsning, der passer bedst til jeres dyr, uanset om det er forebyggende eller en decideret behandling af et loppeangreb.

Flåter
Flåter er som tommelfingerregel aktive fra april til oktober og har højsæson i maj, juni og juli og foretrækker fugtige områder såsom højt græs og buskads. Flåter er blodsugende mider og skovflåten (Ixodes ricinus) er den mest almindelige, problemet er dog ikke at den suger blod, det er derimod at den kan overføre bakterier, fx Borrelia bakterier, til os mennesker eller vores hunde.

Derfor er der ingen der er interesserede i at hunden tager flåter med hjem fra gåturen, og på klinikken har vi flere effektive produkter og hjælper dig med at finde det, der passer bedst til jer.