Vi udfører dagligt tandrens på hunde og er du i tvivl om din hund trænger til en tandrens er du altid velkommen til kigge ind med hunden og spørge. De små hunde har oftere behov for tandrens end de større hunde. Ved en tandrens får hunden fjernet tandsten og belægninger fra tænderne med en ultralydsrenser og efterfølgende poleres tænderne. Vi undersøger også for forekomsten af parodontose, som bevirker at der ses tandkødslommer og ødelæggelse af tændernes rødder.

For at lave en grundig undersøgelse og behandling er det nødvendigt at bedøve hunden, og din hund skal derfor møde fastende fra aftenen inden. Hvis din hund får trukket tænder ud i forbindelse med behandlingen vil den også få smertestillende.

Hunde kan sagtens undvære en eller flere tænder og fortsat spise tørkost. Det er meget værre for dem at have løse tænder og måske betændelse i tandkødet, end det er at undvære en eller flere tænder.

Hos nogle hunderacer (fx boxere) forekommer lidelsen epulis, hvilket er en godartet tilstand som medfører forvokset tandkød. Imidlertid kan forvoksningerne blive så store, at det generer hundens normale spisefunktion. Hvis det er tilfældet fjerner vi det forvoksede tandkød sådan at hunden igen kan spise normalt.