Katte angribes fra tid til anden af både lopper, orm og flåter, hvilket nemt kan behandles. Lopper og orme forekommer hele året rundt.

Lopper
Kattelopper (Ctenocephalides felis) er den mest hyppige form for lopper hos kæledyr. Lopperne er rødbrune og måler ca. 1,5 til 3 mm og er blodsugende insekter og deres foretrukne område på katten er bagkroppen. De voksne lopper suger blod fra hunde, katte eller os mennesker – dog kan de ikke leve eller formere sig på os mennesker.

Hunloppen kan lægge op til 5000 æg i sin levetid og æggene er at finde i kattens omgivelser, fx tæpper, puder, møbler, gulvtæpper etc., og her kan de ligge i dvale i mange måneder. Loppespyt kan være både lokalirriterende og allergifremkaldende, og vi oplever katte med en decideret allergi overfor loppens spyt. Det betyder, at der faktisk kun skal et enkelt loppebid til at starte en reaktion med kløe og udvikling af hudbetændelse, og til disse katte anbefales det at give forebyggende loppebehandling året rundt.

Forebyggelse og behandling
Alle der har haft lopper indenfor husets fire vægge vil medgive, at det er utrolig irriterende og at de kan være svære komme af med. Derfor vælger flere og flere at forebygge loppeangreb enten med spot-on præparater, der dryppes på huden mellem kattens skulderblade eller tyggetabletter.

På klinikken har vi et stort udvalg af effektive produkter, og vi hjælper dig gerne med at finde den løsning, der passer bedst til jeres dyr, uanset om det er forebyggende eller en decideret behandling af et loppeangreb.

Orm
Stort set alle killinger smittes med orm gennem modermælken og bør derfor behandles for orm.
De mest almindelige indvoldsorm hos katte er spolorm og bændelorm, hvor spolorm typisk er et problem hos killinger og ungkatte og bændelorm oftest ses hos de voksne katte. Katte, der kommer ud og fanger mus og fugle etc. bliver udsat for smitte da byttedyrene er mellemværter.

Symptomerne på at din kat har orm er bl.a. opkast, diarré, kedelig pels, hoste mm – og ofte vil man også se orm i kattens opkast eller afføring, eller i pelsen omkring halen. Har du mistanke om at din kat har orm eller har du set orm, så tag en snak med os omkring behandling.

Flåter
Flåter er som tommelfingerregel aktive fra april til oktober og har højsæson i maj, juni og juli og foretrækker fugtige områder såsom højt græs og buskads. Flåter er blodsugende mider og skovflåten (Ixodes ricinus) er den mest almindelige. Hos katten sætter de sig ofte omkring halsen og i hovedet.

Den mest effektive måde, til at undgå at katten tager flåter med ind i huset, er ved at behandle den med midler, der dræber flåterne. Vi har flere produkter og hjælper dig med at finde den bedste løsning.