Det er vigtigt for os, at du føler, dine kæledyr er i gode hænder hos os. Vi bestræber os derfor på at informere vores klienter grundigt om den behandlingstype, deres kæledyr skal gennem. På disse sider kan du læse om nogle af de behandlingstyper, vi tilbyder, og om hvilke forholdsregler vi tager, inden vi undersøger eller opererer et kæledyr.

Ved større undersøgelser og behandlinger samt i forbindelse med operationer bliver dit kæledyr indlagt i nogle timer.

Operation og narkose
I forbindelse med operation bruger vi den mest skånsomme narkose. Dyret skal møde fastende ind på klinikken om morgenen. Dyret bliver ved ankomst vejet, så medicin og narkose kan doseres korrekt, og det vil få en beroligende og smertestillende injektion. Dyret bliver undersøgt grundigt inden narkosen. Hos særlige risikopatienter kan der foretages en udvidet undersøgelse med f.eks. blodprøver.

Vores operationsstue er indrettet, så operationen kan foregå under betryggende og sterile forhold. Klinikken lægger vægt på, at dyrlægen som udfører indgrebet har en grundig viden og erfaring i det aktuelle indgreb. Under hele forløbet er dit dyr under smertestillende behandling, og i dagene efter følges dette op af den bedst mulige smertebehandling.

Mens dit kæledyr er i narkose kan vi undersøge dets ører, tænder, pels og hud, hvis dette ønskes, samt klippe dets kløer.
Efter operationen bliver dit kæledyr lagt til overvåget opvågning.

Udskrivning efter operation
Alle dyr udskrives samme dag, medmindre der er opstået komplikationer, hvor vi gerne vil observere dyret natten over.
Inden udskrivning vil du få en grundig information om operationens forløb samt en vejledning i det videre forløb.

Eget laboratorium og røntgenlokale
Espergærde Dyreklinik har eget laboratorium, hvor vi kan udføre de fleste analyser på blod og urin. Det betyder, at vi oftest får svar på prøverne, mens du venter, og derfor kan iværksætte den rette behandling uden unødig forsinkelse.

Vi kan f.eks. via en blodprøve teste dyrets organfunktioner, blodsukkerniveau, blodparametre og infektionstal. Vi kan også teste din kat for viral leukæmi (FeLV) og katteaids (FIV) samt fastsætte et parringstidspunkt for din tævehund, hvis du ønsker et kuld hvalpe.

Espergærde Dyreklinik har eget røntgenlokale, hvor der kan undersøges for f.eks. Hofteledsdysplasi (HD), Albueledsdysplasi (AD) og Osteochondritis dissecans (OCD) til DKK i forbindelse med avlsgodkendelse. Bemærk, at du selv skal rekvirere blanketter hos DKK inden optagelse! Alle klinikkens dyrlæger er godkendt af DKK til disse optagelser.

Vi samarbejder desuden med eksterne laboratorier.

Hunde og katte
Du kan læse om enkelte undersøgelser specificeret til katte og hunde ved at følge fanerne ovenfor.