Allergi og hunde

Hunde kan være lige så uheldige som mennesker, når det kommer til allergi. Allergi ses i mange former, og nedenfor ses nogle råd til, hvordan du bedst hjælper din hund, der lider af allergi.

Tegn på allergi

Kløen er et af de klassiske tegn på allergi, og dette kan skyldes, at hundens immunforsvar laver en overfølsomhedsreaktion på allergenerne, der er i hundens nærmiljø og omgivelser. Allergener kan være skyld i, at hunden får rødme i huden, kløen/biden/slikken i poterne, problemer med løbende øjne, problemer med maven (opkast/diarré) eller f.eks. tilbagevendende øreproblemer. Graden af allergi kan variere meget fra hund til hund og behandlingen ligeledes.

Former for allergi

De allergiske reaktioner kan opdeles i foderallergier, kontaktallergi og miljøallergi/inhalationsallergi, og det kan dermed involvere alt fra maden din hund indtager til den pollen, den møder på gåturen eller husstøvmiden i sofaen. De forskellige former for allergier kan komme hos hunde i alle aldre, og dyrlægen kan hjælpe med at udrede, hvilke typer af allergener, din hund reagerer på vha. en blodprøve.

Behandling

Afhængig af hvilken type af allergi din hund har, kan dyrlægen hjælpe med at tilrettelægge, hvilken behandling der er mest hensigtsmæssig for dit dyr – den kan være alt fra foderskifte til månedlige eller daglige behandling.

Har du spørgsmål?