Tandbehandling af hund

Tandsten, tandkødsbetændelse eller parodontose er eksempler på tandsygdomme, som hunde såvel som mennesker og andre dyr kan få. For at forebygge disse tandproblemer tilbyder Espergærde Dyreklinik gratis tandtjek, hvor der undersøges, om din hund har behov for en tandbehandling.

Hunde har en tendens til dannelse af tandsten, især de mindre hunde under 15 kg har ofte problemer med kraftig tandstensdannelse. Tandsten forårsages bl.a. af det bakterielle miljø, der findes i hundens mund. Tandsten fører ofte til rødt, inflammeret og betændt tandkød, og hvis dette ikke behandles, øges risikoen for udvikling af parodontose. Parodontose medfører oftest smerter, løse tænder og ubehag for hunden.

Regelmæssige tandeftersyn og tandbehandling samt daglige tandbørstninger øger din hunds almene velfærd og livskvalitet, og nedsætter risikoen for tandkødsbetændelse og parodontose.

En tandbehandling kræver en fuld narkose for at gøre proceduren så skånsom for dyret som muligt, og for at arbejdet kan udføres hurtigt og effektivt. Tandsten og belægning fjernes fra tænderne med en ultralydsrenser, og efterfølgende poleres tænderne. Ved behov for tandudtræk udføres det enten på dagen eller planlægges med en ny tid afhængig af omfanget.

Nogle hunderacer har en tendens til dannelse af epulis – en godartet tilstand, hvor der nydannes tandkød. Dette giver desværre ofte tandkødsvækst, der kan være til gene for dyrets tænder og foderindtag – disse kan ligeledes fjernes under tandbehandling.

Har du spørgsmål?