Kastration af kat

En hankat bliver ligesom hunkatten kønsmoden omkring 6-10 måneders alderen. Når en hankat bliver kastreret, bortopereres begge testikler ved at lægge et lille snit i hver side af pungen. Når katten kastreres, forsvinder kønsdriften og muligheden for at lave killinger. Kastrerede hankatte er oftest mere rolige, knytter sig ofte mere til ejeren og opholder sig ofte tættere på hjemmet.

Grunde til at kastrere hankatten

En kastration kan foretages af mange årsager, og der er mange gode grunde til at foretage indgrebet – herunder undgå uønskede killinger med hunkatte i nærområdet, nedsætte dominans ifht. andre katte og dermed slåskampe, undgå at hankatten begynder at strinte og undgå at katten strejfer meget langt væk fra hjemmet.

Efter kastration

Når hankatten er blevet kastreret, skal man være opmærksom på, at den hormonelle balance og kattens aktivitetsniveau ændres – dette betyder for hankatten, at det er vigtigt at ændre dens foder, så det er tilpasset dens nye behov. Kastrerede hankatte har en øget risiko for overvægt og har behov for en ændring i proteinsammensætningen, så deres pH-værdi (surhedsgrad) i urinen forbliver korrekt, så de undgår dannelse af urinvejssten.

Har du spørgsmål?